SSD's in Raid 0 Series 7 Voor Trim en Low error level Handling

Door BitBooster op dinsdag 9 juli 2013 01:41 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 3.501

Op Series 7 moederborden is vanaf intel IRST option rom 11.5 mogelijk om in Raid 0 met SSD's om over Trim fuctionaliteit te beschikken. De option rom is zelf in je bios te modden indien je over een eerder niet compatible versie beschikt. Voor series 6 zijn er zelfs enkele mods beschikbaar. Hier is veel achtergrondinfo op het internet over te vinden waar ik nu verder niet naar ga verwijzen.

De roms en de instructies voor het updaten van je bios naar zijn te vinden op: http://www.win-lite.de/wb...odding-already-extracted/

Ik heb een vraag naar aanleiding over onduidelijkhededen m.b.t. de low level bios implementaie aangaande bad media block / reallocation in raid 0 SSD's

Ik ben in het bezit van een P8Z77V_PROTHUNDERBOLT/ moederbord welke voldoet aan de mogelijkheid om Raid en Trim in te schakelen onder windows 8 (en 7). Ik heb mijn option rom in de bios wel moeten updaten om compatible te zijn met Trim voor SSD's in Raid 0 en draai de laatste windows IRST drivers. Trim werkt naar behoren!!. Het werkt zelfs zo fantastisch met mijn 2 OCZ vector SSD's dat ik een sequentiele doorvoer van boven de 1 Gigabyte per seconde!!

Echter ik heb één bad media block / sector reallocation gehad waarna mijn systeem en de bijbehorende backup die ik had gemaakt corrupt werden. Ik kon zelfs met Acronis TI Home mijn backup niet meer terugzetten. Mijn Windows log liep vol en ik heb de Raid config moeten herinitialiseren, formatteren en een vorige backup terug moeten zetten.

Diskinfo (Crystal) gaf aan dat 1 van de SSD's één reallocated block had gekregen.

Mijn vraag aan OCZ was of dit niet transparant low level afgehandeld zou moeten worden door de bios of de desbetreffende drive / firmware.

Niemand, ook niet 2e lijns support en doorverwezen specialisten wisten uberhaupt een antwoord hierover te geven.

Heeft iemand hier ervaring mee want ik zit met angst te wachten op de volgende sector reallocation waarbij mijn systeem weer compleet corrupt wordt.